Κατερίνα Ζουπάνου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Ζουπάνου Κατερίνα γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Είναι Διατροφολόγος – Διαιτολόγος και μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος. Αποφοίτησε το 2009 από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης. Η πτυχιακή της μελέτη αφορούσε τη Συμβουλευτική – Διαιτολογική παρέμβαση στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών και πραγματοποιήθηκε σε δυο πόλεις της Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και τα Χανιά. Η πτυχιακή της μελέτη είχε δημοσιευτεί ως αναρτημένη ανακοίνωση στο 3ο πανελλήνιο συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας «Συμβουλευτική Ψυχολογία: Εφαρμογές και Προκλήσεις» που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Την πρακτική της άσκηση την πραγματοποίησε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Από το 2009 είναι επιστημονική συνεργάτης του γυμναστηρίου «Αθλοκίνηση» στη Ζακύνθο, ενώ από το 2010 διατηρεί δικό της γραφείο με πελατολόγιο που καλύπτει όλες τις ηλικίες (παιδιά, έφηβους, ενήλικες και ηλικιωμένους), αλλά και όλες τις περιπτώσεις (π.χ. παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, εγκυμοσύνη, διατροφικές διαταραχές, κ.ά.).
Ως διαιτολόγος έχει παρακολουθήσει ημερίδες και συνέδρια που αφορούν το αντικείμενο των σπουδών της, αρθρογραφεί σε περιοδικό της Αθήνας ενώ έχει παραθέσει επιστημονικές διαλέξεις σε συλλόγους γονέων, σε σχολεία και σε αθλητικούς συλλόγους της Ζακύνθου.
Αυτήν την περίοδο παρακολουθεί  σεμινάρια για την απόκτηση του Μaster Practitioner Skills in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μ. Βρετανίας.

Η φιλοσοφία του Διαιτολογικού – Διατροφολογικού γραφείου

Στο γραφείο της Κατερίνας Ζουπάνου ακολουθείται μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία στηρίζεται στις εξής βασικές αρχές:
• Το πρόγραμμα διατροφής προσαρμόζεται στις διατροφικές συνήθειες, στις διατροφικές προτιμήσεις και στο ωράριο του κάθε πελάτη. Επομένως το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο καθώς ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός.
• Στηριζόμαστε στην διατροφική εκπαίδευση του καθενός έτσι ώστε να έχει μακροχρόνια αποτελέσματα και να μάθει το κάθε άτομο να τρέφεται σωστά και εκτός δίαιτας.
• Δεν απαγορεύεται κανένα τρόφιμο (εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας), αυτό που μετράει σε εμάς είναι οι ποσότητες και οι συνδυασμοί των τροφών.

Συνεργάτες του γραφείου

Διονυσία Ζουπάνου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Η Διονυσία Ζουπάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης. Η πτυχιακή της εργασία είχε τίτλο «H επίδραση της διατροφής στη σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων» και πραγματοποιήθηκε σε δυο πόλεις της Ελλάδας στη Ζάκυνθο και στα Ιωάννινα. Από το 2011 πραγματοποιεί ομιλίες σε νηπιαγωγεία και σχολεία της Ζακύνθου. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί ημερίδες και συνέδρια σε σχέση με τη διατροφή. Από το 2010 εργάζεται ως Διατροφολόγος – Διαιτολόγος.

Αθλοκίνηση Fitness & Health Club
Η Αθλοκίνηση είναι ο μεγαλύτερος πολυχώρος άθλησης στη Ζάκυνθο. Το γυμναστήριο λειτουργεί από το 1989 και παρέχει δεκάδες υπηρεσίες όπως personal training, κολυμβητήριο, σάουνα, υδρομασάζ, pilates, power plate, ομαδικά προγράμματα, προγράμματα για χρόνιες παθήσεις κ.ά.
Θεωρώντας τη γυμναστική απαραίτητη για να έχουμε άριστα σωματικά αποτελέσματα, συνεργαζόμαστε με το γυμναστήριο για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης επιλέγοντας το είδος, τη συχνότητα αλλά και τη καρδιοαναπνευστική ένταση για καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της διατροφής σας. Πέρα όμως από την δημιουργία του προγράμματος άσκησης, υπάρχει συνεργασία και για την μέτρηση της φυσικής κατάστασης.